Suorahaku tai headhunting – mitä se meillä on?

Henkilöstöala-termi on ehkä liiankin helppo yksinkertaistus siitä, mitä kaikkea se pitää sisällään. Me ajattelemme, että se on eräänlainen kattotermi: se voi olla rekrytointia vakituisiin tehtäviin, seuraava askel urallasi tai miksei jopa lyhempiä keikkatöitä. Henkilöstöala pitää meillä sisällään myös ylimmän ja keskijohdon asiantuntijoiden suorahakua. Tätä haluamme seuraavassa avata hieman tarkemmin.

Enemmistön ostaminen suorahakuyrityksestä on tuonut meille lisää työkaluja ja mahdollisuuden oppia lisää

Me haluamme tehdä arjesta sujuvaa, ja aloitettuamme tiiviin yhteistyön osin omistamamme ALL Executive Search Oy:n kanssa pystymme vihdoin tarjoamaan sujuvaa arkea asiakkaillemme aidosti ja täysipainoisesti – oli asiakas sitten työnhakija tai yritys.

ALL Executive Search keskittyy ylimmän ja keskijohdon sekä ansioituneiden asiantuntijoiden henkilöhakuun ja niihin liittyvien menetelmien kehittämiseen. Yrityksen takana on vuosikymmenten osaaminen ja verkostojen luonti, sillä Jaakko Lehto perusti konsulttitoimistonsa jo 70-luvulla. Jaakko Lehto tuo meille lisäarvoa monin tavoin: toisaalta meillä on jotain uutta, mitä tarjota asiakkaillemme, mutta toisaalta hieno tilaisuus oppia itsekin alan saloja. Meidänkin osaamisemme karttuu myös suorahaun puolella. Ja tämähän taas on omiaan lisäämään oman työn mielekkyyttä!

Millaisissa tilanteissa suorahakua kannattaa käyttää?

Mitä suorahaku sitten on? Suorahaku on profiloitujen ehdokkaiden etsimistä ilman, että tehtävästä luodaan ilmoituksia julkiseen hakuun. Identifioituja ehdokkaita etsitään suorahakua tekevien konsulttien verkostoista, hakemistoista, rekistereistä ja julkisista tietolähteistä. Ehdokaskartoituksessa otetaan yhteyttä jopa satoihin ehdokkaisiin, joten ehdokkaiden kontaktointi on hyviä diplomaattisia taitoja edellyttävää työtä.

Suorahaku on toimiva vaihtoehto tilanteissa, joissa

  • vaaditaan strategista ja liikkeenjohdollista kyvykkyyttä,
  • on merkittävä rooli liiketoiminnan erilaisissa muutostilanteissa tai
  • edellytetään erityisosaamista, jota on vaikeasti saatavilla.

Menestyksellisesti hoidettu prosessi vaatii suorahakukonsultilta sekä kykyä ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan luonne että asiakkaan toimialaan perehtymistä. Suorahakukonsultilla tulee siis olla hyvin kattava ammattitaito.

Suorahaku on mahdollisuus

Me koemme, että suorahaku ja yhteistyömme ALL Executive Searchin kanssa on meille ennen kaikkea mahdollisuus – monestakin näkökulmasta. Lue lisää siitä, kuinka asiantuntijat rekrytoivat asiantuntijoita täältä.

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä matalalla kynnyksellä, sillä kerromme mielellämme lisää:

ALL Executive Search Oy, FT/partneri Jaakko Lehto, 0400 201 602 / jaakko.lehto@allex.fi

Personalhuset Staffing Group, rekrytointipäällikkö S&S Marja Heinimäki, 040 547 8563 / marja.heinimaki@personalhuset-sg.com