Väitämme, ettei vuokratyö ole kallista

Vuokratyöhön saatetaan suhtautua isona kulueränä. Seuraavassa haluamme avata, miksi mielestämme työntekijän vuokraaminen ei ole kalliimpaa kuin uuden työntekijän palkkaaminen suoraan työsuhteeseen.

Miten vuokratyö toimii?

Aluksi muutama yleinen asia. Vuokratyöstä veloitetaan yleensä kertoimella tai tuntihinnalla. Asiakkaana maksat vain siitä ajasta, jonka vuokratyöntekijä tekee työtä. Vuokratyösuhteessa työntekijä on työsuhteessa meihin, henkilöstöpalveluyritykseen. Tällöin me vastaamme työsuhteen elinkaareen liittyvistä toimenpiteistä, kuten rekrytoinnista, palkanmaksusta ja työsuhteen päättämisestä. Sinulle syntyvä ajansäästö – ja samalla tietysti rahansäästö – on varsinkin rekrytoinnissa suuri. Oletko koskaan laskenut, mitä rekrytoiminen maksaa, kun teet sen itse? Rekrytointivaiheesta kerrommekin nyt enemmän.

Saat ammattilaisen rekrytoiman työntekijän

Kun vuokraat työntekijän, saat samassa ammattilaisten rekrytoiman työntekijän. Tästä rekrytointipalvelusta sinun ei tarvitse maksaa erikseen, sillä se sisältyy työntekijän tuntihintaan. Säästät samalla omaa aikaasi, vaikka toki tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta tavata etukäteen meidän karsimamme ja haastattelemamme parhaat ehdokkaat, jos he näin haluavat.

Mitä ammattilainen rekrytoimassa sitten tarkoittaa? Koska asiakkainamme on erilaisia yrityksiä eri toimialoilta ympäri Suomen, uskallamme sanoa, että tunnemme monta toimialaa ja niiden markkinatilanteen. Tapaamme päivittäin useita työnhakijoita, joten tunnemme myös työnhakijamarkkinat, ja vertailupohjamme on suuri. Olemme riittävän ulkopuolinen taho, jotta voimme tehdä henkilövalinnan tai suositukset hyvin objektiiviselta pohjalta. Meillä on lisäksi käytössämme valikoima toimialoittain ja asiakkaittain räätälöityjä rekrytointityökaluja, esim. erilaisia haastattelutehtäviä.

Vuokraamalla työntekijän minimoit riskejä

Työntekijän palkkaamiseen liittyy aina tiettyjä riskejä, jotka työnantajan tulee kantaa. Sairaspoissaolot, työtapaturmat tai perheen kasvattaminen ovat kustannuksia, jotka kuuluvat henkilöstöpalveluyritykselle. Koska vuokratyöntekijä on työsuhteessa henkilöstöpalveluyritykseen, meidän tehtävänämme on hoitaa näihin tilanteisiin liittyvät toimenpiteet niin kuin pitää ja kantaa niistä taloudellinen vastuu. Sinä maksat vain tehdystä työstä. Henkilöstövuokraus vaikuttaa myös kassanhallintaan: tehty työ veloitetaan aina vasta jälkikäteen. Vuokraamalla työvoimaa teet kiinteistä kuluista muuttuvia kuluja.

Lopulta hinta ei olekaan niin iso

Jos hinnoittelu lasketaan auki suhteuttamalla vuokratyöntekijän tekemät työtunnit ja niiden hinta kaikkiin työtunteihin, ei vuokratyöntekijän hinta yleensä kasva niin korkeaksi kuin ensin saattaisi ajatella. Maksat vain tehdyistä tunneista, mutta saat samalla kuitenkin myös ammattilaisen rekrytoiman henkilön, joka on karsittu, arvioitu ja testattu. Väitämme, että tällaisen työntekijän tuottavuus on aina korkeampi kuin ei-ammattilaisen rekrytoiman. Oletko koskaan pohtinut, mitä tekemättä jäänyt tai huonosti tehty työ yrityksellenne maksaa?

Me olemme mielellämme avuksesi henkilöstösi hallinnassa. Perehdymme aina yritykseenne ja sen tarpeisiin, jotta voimme yhdessä suunnitella juuri teille sopivimman ratkaisun. Ota yhteyttä!

Jarkko Martelius, toimitusjohtaja: 040 825 8615 / jarkko.martelius@personalhuset-sg.com